itiraf : ben bir kutu manyağıyım..

herkese selamlar :) 
!!evet bu  bir itiraf postudur !! bi keresinde bi arkadaşım beni anlatırken şöyle bir cümle kurmuştu: bu kızın evinde dolaptan nutella kutusunu çıkartsan kesin onu da kaplamıştır bir yerine de fiyonk kondurmuştur.

hiç unutmam bu cümleyi çünkü beni çok iyi özetliyor :) evet herşeyi kaplıyorum kabul. bu cümleyi kuran sevgili ç. yi çok severim ama bu mevzuya herkes onun gibi bakmıyor ki! ne var yani üzerinde reklam olan şeyleri sevmiyorsam? ne var yani benim zevkim böyleyse? ne var yani şimdi çoğunluk gibi yapmıyorsam?

etrafımda beni ilginç bulan insanlara söyleyemediğim şeyler var siz basitseniz benim suçum ne!!!

neyse zaten onlar bu yazdıklarımı görmeyecekler ben mevzuya geleyimm..

uzun süredir beynimi kurcalayan milyarlarca şey arasında bu kutu arkadaşlarım da vardı:) tabi ki sınav münasebetiyle ben onları da ertelemiştim.. üzerimden kalkan bir ton yükten sonra yapmayı planladığım şeyleri hayata geçiriyorum:) 

                                              




ben hiç bişeyin ustası değilim herşeyi de bilmem ama az çok fikir sahibi olduğum konular arasına ahşap boyamayı da koyabilirm sanırım :) zaten çok da zanaat gerektiren bir mevzu değil basit objeler dahilinde konuşuyorum:) one stroke yapabilmeyi çok isterdim söylemeden geçmeyeyim:) yukardaki resimde birisi parfüm kutusu diğeri hanımeller promosyonu olan iki teneke kutu var. ikisi de kalpli ve ben onları takım yapmayı düşünüyordum ki peçete dekupajı yapmaya karar verdim .. sağolsun selpak yardımcım oldu:)




öncelikle kutuları beyaz ahşap boyasına boyadım ,kuruduktan sonra kutunun ve kapağının ölçüsüne göre peçeteyi keserek peçete tutkalı ile yapıştırdım , daha sonra üzerine 2 kat vernik çektim gayet sağlam oldular:)








dip not:  yapmak isteyen olursa kutuyu boyamadan önce kapağını kapatın ve kapak boyunu çizin oraya kadar boyayın yoksa kapanmaz:)




bu da manyaklık kısmı oluyor çünkü mutfakta bi tane helva kutusu buldum yine teneke , aynı işlem onun başına da geldi buradaki fark beyaz boyam bittiği için zemini turkuaz rengine boyadım :)




 bunlarda kutuların arka kısımları.. malum orda da reklam vardı ve kapatmak bana farz olmuştu:) kalpli olanın altını eva süngeri ile kapattım, diğeri de oluklu karton.. küçük kalp kutunun altında herhangi bir çıkıntı olmadığı için onu direk boyadım ..



eveettt bu da evde bir kaç yıldır boyanmayı bekleyen bir zavallı tepsi idi.. ben o peçeteye kafayı takınca aynısından bir de tepsi kaplayayım dedim . tepsinin zemini de sarı oldu :)


bu arada ahşap boyalarını indirimden almıştım tek kalmış renkler vardı birer liraya almıştım galiba , çok uzun zaman oldu ama bozulmamış gariplerimi değerlendirdim iyi oldu :)


şimdilik herkesi allah'a emanet ediyorum .. huzurlu mutlu sağlıklı barış dolu günler geçirmeniz dileğiyle.. :)

Yorumlar

Yorum Gönder

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)

Popüler Yayınlar