gelsin kilolarr-3
benim bu gelsin kilolar serisi hiç bitmicek gibi geliyor ama sanırım bu sondu:))

malzemeler:
Buda bizim simit böreği kahvaltılara yapar annem görüntüye bakmayın tadı süper:))
yapılışı:
ilk resimdeki gibi hamur bezelere ayırılır.sonra eller yağlanarak tabak büyüklüğünde açılır ,bir kenardan başlanarak kıvırılır sonra 2.resimdeki gibi sarılır tepsiye dizilir üzerine yağ sürülür fırına verilir.

KATMER POĞAÇA

bu pişmiş hali ama çok güzel çıkmamış siz en iyisi tarifi aldığım yere bakın:))

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
tarifi sevgili mutfakgüncesinden aldık.yapılışını gayet güzel anlatmış buyrun burdan..
yanlız bizim yaptığımızın şekli değişik oldu mutfakgüncesininki gibi kesseydik biraz büyük boyutta olucaktı o yüzden 4. resimdeki gibi açtıktan sonra 3 tane dikdörtgen kestik onları üçgenlere böldük daha yiyimli parçalar oldu bide bu sefer arasına bişey koymadık sadede güzel oldu:)
BAYAT SİMİT BÖREĞİ

yapılışı:
önce simitler ince ince doğranır(boyundan 2ye bölünüp minik parçalara ayrılır)
çekirdeği çıkarılmış zeytin,kaşar birazda süt koyulup bir kapta harmanlanır.sonra teflon tavaya dökülüp alt yüzü kızarana kadar pişirilir sonra tabak yardımı ile çevirilir ve siğer yüzünün de kızarılması sağlanır sonrada afiyetle yenir:)
KÜLÇE
antakyanın yerli poğaçasıdır kendileri tadına doyum olmaz :)
antakyanın yerli poğaçasıdır kendileri tadına doyum olmaz :)
-1 bardak sıvı yağ yağ
-2 bardak ılık su
-7 tatlı kaşığı şeker
-7 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı rezene(şumra)
-birer yemek kaşığı susam ve çörekotu
-1 yemek kaşığı rezene(şumra)
-birer yemek kaşığı susam ve çörekotu
-yarım paket margarin(açarken ve üzerine kullanmak için)
yapılışı:
ilk resimdeki gibi hamur bezelere ayırılır.sonra eller yağlanarak tabak büyüklüğünde açılır ,bir kenardan başlanarak kıvırılır sonra 2.resimdeki gibi sarılır tepsiye dizilir üzerine yağ sürülür fırına verilir.

patateslerin kabukları iyice yıkanır temizlenir, kabuklarıyla birlikte dilimlenir.toz biber,tuz,kuru nane,kimyon ile baharatlanır ve tepsiye resimdeki gibi dizilir fırına verilir.
bir gelsin kiloların daha sonuna geldim bi dahakine görüşmek üzere:))
not:tarifleri biriktireyim yine toplu göndermeyi düşünüyorum iyi pazarlarr...
hepside bir hoş çıtırımm
YanıtlaSilellerinize sağlıkk
hepside bir hoş çıtırımm
YanıtlaSilellerinize sağlıkk
teşekkürler celebi ablam:)))
YanıtlaSilkülçeyi ilk kez duydum güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilafiyet şeker olsun kilo olmasın
teşekkürler sevgili hande=))isteyene olsun kilo istemeyene olmasın=))
YanıtlaSil