bayram geçti mi ne?=)


antakyalı olmasakta yaşaya yaşaya buralı olduk sayılır. burda bayramlarda pişirilenler arasında olan kömbeyi bu yıl ilk defa denedik veee tabikide güzel oldu başka ne olacaktı hihihih=)))) bayramın üzerinden bir kaç hafta gibi bir süre geçsede seney bayram gelmeden bu yazıyı bitirebildiğim için mutluyum=) blogunu düzenliyi güncelleyebilen arakadaşlara burdan tebriklerimi yolluyorum=)))


bunlar görüldüğü üzere malzemeler olmuş oluyor :)) -2 ölçü erimiş margarin -1 ölçü zeytinyağı -1 ölçü su veya süt -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -1 çay kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı kömbe baharatı(bizim aktarların hepsinde bulunur içinde bilmem kaç çeşit baharat olan bi karışım=) -2 ölçü şeker(şekerli seviyorsanız 2-3 yemek kaşığı daha artırabilirsiniz ölçüyü) -aldığı kadar un(çok yumuşak bi hamur değil) içi: -ezilmiş hurma -fındık veya fıstık bunlardan herhangi biri kullanılabilir ya da arzuya göre boş da yapılabilir.





yapılan hamurdan kömbe kalıbının içini dolduracak kadar bezeler alınır.öncelikle susama batırılır.




susama batırılan beze, kömbe kalıbının içerisine yayılır,ortası çukuşlaştırılır,hazırlanan içten birazcık konulur, ve kapatılır.el ayası ile bastırılır. kalıp ters çevirilip sert bi yerin üzerine vurularak hamur kalıptan şekil almış vaziyette çıkartılır.yani yukardaki gibi olmuş olur=)









şekil verilmiş kömbeler tapsiye dizilerek fırında pişirilir.



herkese afiyet olsun=)

not: annişkom buralı değil ilk defa kömbe yaptık yaniş usta değiliz daha farklı şekillerde yapanlarda var biz acemilerden bu kadar çıktı =)

Etiketler: