17 Eylül 2009 Perşembe

güllaç


ramazan son günlerine yaklaştık ama ben güllaç tarifni yeni veriyorum artık bu da benim ilginçliğim.bu güllaçın tarifini e dergi yemeknameden aldık ben yaptım:)gururla söylüyorumm kendimi övmeyi bırakıp tarife geçiyorum:
  • 1 litre süt
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 500 gram şeker
  • 100 gram toz fıstık

hazırlanışı

  • şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
  • süt ılıklaşuınca yapraklar ortadan kırılarak teke tek servis kabına konulup sütele ıslatılır.
  • her katın arasına toz fıstık serpilir
  • kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür
  • en az dört saat beklettikten sonra üzeri böğürtlen ile süslenip servis edilir.

asıl tarif böyleydi ben 4 yaprağa göre hesplayıp miktarı indirdip toz fıstık kullanmadım.güllaç yaprakları yumuşayıncaya kadar bekledim 4 saat sürmedi bile böğürtlen yerine de üstüne toz ceviz koyduk bizimki memur işi oldu hadi afiyet olsun:))

bi dee not yazıyordu dergide onu da ekleyeyim:

süt mutlaka ılık olmalı.sıcak olursa yapraklar erir.soğulk olursa hem şeker erimez,hemde yapraklar zor yumuşar,bekleme süresi uzar.eğer daha hızlı yapmak istiyorsanız,sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın,geri kalan sütü eklediğinizde şekerli sütü hızlıca ılıklaştırmış olursunuz.hindistan cevizi sütü ve krama ekleyip karıştırılır.sıcak sıcak servis yapılır.

2 yorum:

  1. Ramazanda olmazsa olmazlardandır bizde. GÜLLAÇ, geçen akşam sütü fazla sıcak oldu :( isediğim gibi olmadı sütün ısısını iyi ayarlamak gerekiyor püf noktası. Siz bu konuda ayrıntılı bilgi vermişsiniz hassasiyetinize teşekkürler.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler evimin incileri belgin bi dahakine daha güzel olur sizinkide işallah:)

    YanıtlaSil

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)