YELEK MODASI : DEĞİŞİK BİR YAKA UYGULAMASI



Bu yazımda sizlerle kalıbıyla değişik bir yaka uygulamasından bahsedeceğim.Ben deyim erkek yaka bozması,siz deyin v'li v yaka . Adım lazım değil işlevi lazım diyelim başlayalım o zaman :)





Beli otursun siyah olsun güzel olsun boyu da azcık uzun olsun deyip gerisini bana bırakan sevgili arkadaşıma güveni için teşekkür ederim. Tarifi üzerine böyle bişey çıkarttım efendim.Sağolsun o da çok beğendi.

Zaten rahat birisi olduğu için bende rahat çalıştım sonuçtan bende memnun kaldım :) Aslında bu konu sipariş çalışanlar için çok mühim ya da sadece ben mi öyle düşünüyorum bilemiyorum.



Zaten çalıştığım insanlar tanıdıklarım olduğu için karakterlerini biliyorum.Eğer pimpirikli diye tabir ettiğimiz insan grubuna dahil ise o kimse mutlaka ama mutlaka onun dikişinde bir problem çıkıyor.Tamam bende profesyonel dikici değilim ama dikemeyeceğim işlerin altına da girmem .
Velhasılı kelam Rabbim herkesi halim insanlarla karşılaştırsın ..

Daha önce bu yakayı ilk defa kruvaze bir modelde denedim . Kalıptaki uzun olan yaka kruvaze model için çizildi.Anlattığım şeklin ön ortasına 8 er cm eklenirse aynı modeli kruvaze olarak da çalışabilirsiniz.




Kalıbı A4 kağıdına çizdim . Üzerine de kaçar cm olduğunu yazdım sizde kalıbı A4e çıktı alırsanız eğer aynı ölçüde olur .Yukarda da dediğim gibi sağdaki uzun olan kruvaze model için




Evet geldik teknik mevzularaa..

Kumaş için başvuru yerim her zamanki gibi aynı artık bilmeyenler varsa BAKINIZ efendim Konya'da ikamet ediyorsanız bedavadan biraz pahalı kumaşlar için mutlaka uğrayınız :)

1 boy  + 25 cm civarı alırsanız kumaş yeterli olacaktır(1 boy = istenilen uzunluk miktarı)Benim kumaşım 1 metrelik bir parçaydı kısa bir yelek olduğu için arttı bile.






Ağustos sayısındaki bu elbise kalıbını, göğüs pensi ve kol evi için kullandım geri yerleri uydurma her zamanki gibi :D

Zaten asıl mantık kumaş katında keseceğimiz her ne olursa olsun ölçüleri 4e bölmek gerisi geliyor zaten.


  • Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere bel-basen-göğüs ölçüleri 4 e bölünerek yerleştirildi.Kalıp ile omuz,kol evi ve pens çizildikten sonra göğüs ortaya çıkmış oluyor .Bel yeri de aynı şekilde kalıpta mevcut ölçülerime göre incelttim ben biraz daha .
  • Belden 20 cm aşağıya da basen ölçüsü yerleştirilir.
  • Bu modelde asıl mühim olan yer yakası.Çıkarttığımız yaka kalıbını omuza yerleştirip yerini eksiltiyoruz görseldeki makas işaretli yerlerden kesiyoruz.
  • Bastırmak için de etek ucuna 3 cm bırakmanız yeterlidir.
  • Arka pervazı da pratik olarak ŞURADA  pelerin yaparken anlattığım gibi ya da herhangi bir kalıp kullanarak kesebilirsiniz.
  • Ön-arka bedeni ve arka pervazı dikip yaka işlemine geçebiliriz.






Kalıplarımızı VEREV kumaşa yerleştiriyoruz.Dikiş kolaylığı açısından bu mühim bir nokta.





Birleştirilen alt ve üst yaka görselde anlattığım gibi ön bedene yerleştirilir .



Evvela ön parça ile üst yaka dikilir ardından da mühim olan omuz kısmına geçilir.Yukarıdaki gibi üst yaka omuza alt yaka da arka pervaza iğnelenerek dikilir.





İğnelediğimiz yerlerden dikerken öncelikle yukarıdaki gibi üst yakanın fazlalığı içeri doğru yatık olmasına dikkat etmeliyiz.Temizleme için mühim bir nokta :)



Yakayı takarken arka bedenden nasıl gözüküyor şu an ona bakıyoruz .



Arkadan yandan sağdan soldan baktığımız yakamız temizlikten bir önceki aşamasında bu şekilde gözükmelidir efendim :)





Temizlik temizlik dedik hazırlık yaptık da işte geldik temizlik işlerine :) O işlere belediye baksındı ama olmuyordu bunu da biz yapmalıydık :)

Evet temizlik işleri de bitince işte uydurmasyon yakamız hazır olmuş oldu :) gerçi uç kısımları daha iyi yapılabilirdi ama bu kadar becerebildim sizler daha iyisini yaparsınız zaten gerisi hayal gücümüze kalmış :)

Dedim ki bu yelek bişey daha istiyor sanki ön parça ordan göz kırptı ;)

 ''cep dik anam sen gözel olur ''  dedi bende onu dinledim :)





Önce kestimm..


Sonra kolevinden aşağı 21 cm yandan içeri 8 cm'e görselde yazdıklarıma dikkat ederek yerleştirdim


Sonra da böyle diktim :)



İşte böyle bir cebim olmuş oldu :)


Son kez bir de burdan bakalım 



Arka beden de bu şekilde görünüyor onu da unutmayalım :)


HERKESE SEVGİLER , BOL DİKİŞLİ HAYIRLI TATİLLERR :)

Yorumlar

  1. Yaka detayına bayıldım.gayet açık anlatım.emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Hem güzel hemde açıklayıcı ne çok emek vermişiniz bilemedilerime bir ışık yaktınız teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bunları dile getirdiğiniz için :)

      Sil
  3. Anlatımlı yayınları her zaman daha çok seviyorum, açıklayıcı ve aydınlatıcı herkes için. Güzel bir yelek ve güzel bir yayın olmuş, yaka detayı gerçekten çok hoş. Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sizi instagramda tevafuk gordum dikise cok merakliyim ama oyle cok bi bilgimde cesaretimde yok acikcasi esim makine aldi sagolsun ama cesaretimi kiramiyorum bir turlu bu yelek hosuma gitti dikmeyi dusunuyorum ama beden icin kalibi nasil uydururum bilemedim :) ayrica boyle aciklayici ve guzel anlattiginiz icin emeginize yureginize saglik cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için ben teşekkür ederim :) korkmayın neden korkuyorsunuz hazır ürün alırken verdiğimiz para bizi korkutmuyorsa dikiş dikmek neden korkutsun 5 liralık kumaşlar ile başlayarak tecrübe kazanın derim ben :) dikiş tecrübeniz hiç yoksa bu modeli tavsiye etmem ama örneğin volanlı sarı yelek ile başlayabilirsiniz :) risk oranını gittikçe artırın kolay gelsin sevgiler :)

      Sil
  5. Cevabiniz icin tesekkur ederim resimli dikiste paylastiklarinizin hepsini okudum aslinda biraz biliyorum azda olsa kursa gitmistim etekler dikmistim simdi yeni kizim olunca yapmak istiyorum ama elime alamiyorum zar zor ders calisiyorum :) biraz buyuyunce yapicam insaallah bunlari yapabilrsem instagramdan atarim fotograflarini :) saglicakla kalin bizi deneyimlerinizden uzak tutmayin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun sağolun bende derslerimden fırsat buldukça yayın hazırlamaya çalışıyorum. Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun allah kolaylıklar versin Size :) sevgiler :)

      Sil
  6. Bu kumaşın adı ne öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)

Popüler Yayınlar