BEBE TONLARINDA MAVİ - PEMBE UYUMU : ÇEYREK KLOŞ JİLE DİKİMİ


Bir haftasını geride bıraktığımız Ramazan Ayından herkese merhabalar . Eğitim yılı yoğun geçen ,tatili ise ondan da yoğun geçen bir muallim varmış . Bir hevesle hemencecik dikiverdiği jilesini ,iş paylaşmaya gelince yetiştirememiş instagramdan paylaşıvermiş.

Bu akşam da memleketine dönecekmiş ki bu yüzden otobüs saatine kadar boşmuş . E hadi o zaman diye seslenmiş iç sesi : '' hep blogta yazıp instagramda paylaşıyor idin bu sefer tersini yapmışsın daha fazla bekletme de blogunda da anlat'' . 

Ahh tamam tamam bunlar hep mesleki deformasyon . İçeri gelin size çok ponçik fotoğraflar çekildim :)




Sevgili ''Şym Couture''dan aldığım ilhamla iş buralara kadar geldi. Nerde bi azıcık kalmış ama çok güzel olan kumaş varsa onu bulup çıkarma konusunda üstüme tanımam! Bu da tam o şekilde bulunmuş ama sadece 1.5 metre civarında olan bir kumaştı.

 Tam boy bişeyler dikmek istesem de kol çıkmıyordu ne yapsam ne etsem diye nette sörf yaparken sevgili şeyma hanımın belden büzgülü jilesine denk geldim ve ben de madem öyle kolsuz olsun dedim ve sıvadım kolları :)



Kendisine tekrar teşekkür ediyorum ilham verdiği için :) 


YAZI GÜNCELLENDİ BU KISMI YAZMAYI UNUTMUŞUM : ön ve arka ortadan da açma yapmış oluyoruz. Yani kalıbı yukarıdaki gibi kumaş katı ile açı oluşturacak şekilde yerleştiriyoruz ki çeyrek kloş meselesi oradan geliyor :) Peki ne kadar açı vericez o kısma ? 1 boy kumaşımız olduğu için ne kadar açabiliyorsak o kadar açıyoruz bedeninize göre ayarlama yapabilirsiniz.


DİKİŞ NOTLARI

  • 42 bedene kadar 1 boy kumaş yeterli ( istediğiniz boy kadar kumaşa bir boy denir)
  • Kalıp olarak herhangi bir temel beden kalıbı kullanabilirsiniz zaten sadece kol ve omuz için lazım kol rigası kullanabiliyorsanız ona bile gerek yok . Ya da herhangi bir gömleğinizi seriverin kumaşın üstüne.
  • Kol kısmını pervazla temizledim .[ Daha önce Pelerinli manto dikimi yazımda " yaka pervazı nasıl yapılır ? "  anlatmıştım. Aynı yöntemi kollara uyguluyoruz :)]
  • Yakayı ise biye ile temizledim.Kendi kumaşından verev bir parça kestim ( cetvel genişliğinde) ütüde kırarak diktim . BKNZ : ''Biye nasıl dikilir''  (şaka maka baya bişeyler anlatmışım asdfghj)
  • Etek ucunu da iki cmden kıvırdınız mı tamamdır.
  • Giyip çıkarmak için ise arka ortasında 15 cm açıklık bırakıp gizli pat yaptım ve çıt çıt ile kapattım fermuar vs başka teknikler de kullanılabilir.




Peki bu çeyrek kloş nerden çıktı dediniz değil mi ?( Hayır demedi iseniz de anlatacağım da umarım demişsinizdir .)  Daha önce diktiğim ''volanlı kloş tunik '' tarzında bişey yapmak istiyordum ama malum kumaş kuş kadar bir parça napsak napsak sonra dedim kızım sen 34 bedensin bir boy kumaştan da kloşumsu bişiler olur sana :D 

Hal böyle olunca serdim kumaşı yere bedeni yerleştirdikten sonra açabildiğim kadar açtım etek kısmını :)



Bir de kombine değineyim. Jileden uzak durma isteğimin sebebi kombin sıkıntısı yapıyor olması. İçine ne giycem derdi beni kasıyor o yüzden uzun zamandır elbise tarzında tek parça kıyafetler dikmeyi tercih ediyorum ya da kalem etekle giyilebilecek tunikler ..

Malum kuş kadar kumaşla bunu çıkarınca napalım Allah kerim bi gömlek buluruz altına dedim .



Neyse bi de son olarak kollarına değineyim . Geçenlerde diktiğim büzgülü feracenin kolu gibi yapıldı bu da lakin yanlışlıkla :) Kendisi benim iki yıl önce diktiğim ilk gömlek deneyimlerimden biri olduğu için kolu kısa olmuş ,manşetle uğraşmak istemeyince bunu uydurmuştum .

Yapımı ise çok kolay . Normal kol boyuna 8 cm ekleyin 1.5 cmden tünel yapın, ucunu kıvırın ,içinden bebe lastiği geçirin .

Ah canım zaten dikiş dikmenin 10 'da 9'u yanlış yaptıklarını toplayabilmek değil midir ? :) Bu konudaki görüşlerinizi yorum yaparak bildirirseniz mutlu olurum :)


Stan smithlerim de çimende kalmış ay. Siz benim pabuçlarımın hikayesini görmedi iseniz şuraya da bi uğrayın .


Yorumlar

  1. Cok cici olmus elbiseniz yazinizda oyle 💝

    YanıtlaSil
  2. renklerin uyumu ve elbisenin üzerinizde duruşuna bayıldım :) güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  3. Bu temkin vakitlerine evet hep tepki veriliyor. Her sene aynı şey. Allah c.c. hidayet versin hepimize.

    YanıtlaSil
  4. Bilgilerin için Allah razı olsun canım giysine bayıldımmm mutlulukla giyesin hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemizden inşallah vakit ayırıp okuduğunuz için sağolun Size de hayırlı ramazanlar :))

      Sil
  5. 34 bedeni okuyunca ben niye takip ediyorum ki bunu, tumden birak gitsin dedim kendi kendime:))
    Hasetlik hormonlarimla oynamayiniz Busraaniiiimmmm!!! :)
    Yoksa aclik basimda dumaaaaannnn diyerek yemek yemeyi de birakirim iftarda bak:))
    Mavi ve pudra cok soft olmus, chic'lik katmis 34 olan narin bedeninize:)))
    Guzel gunlerde kullan hayatim, renkler gercekten sahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha abla çok tatlısın yaa :)) ben sizlerle varım takipten çıkarsan naparım sonra :) çok teşekkür ederim Size de hayırlı ramazanlar allah kolaylıklar versin :)) sevgiler mucks

      Sil

Yorum Gönder

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)

Popüler Yayınlar