ev yapımı iskender;

aslında ramazan münasebetiyle yemek postlarına ara vermiştim ama oturuyorum pc'nin başına blogun biri yemek yayınlasa da akşama fikir olsa diye bakınıyorum hep ben hep ben olmaz fikir bekleyen arkadaşlara yardımcı olmak istedim:))
geçen gün canımız iskender çekti dışarı çıkasımız da gelmeyince anneme dedim ya anne senin elinden uçanla kaçan bile kurtulamaz netten bakalım yaparız:) tabiki de kurtulmadı ve annem akşama muhteşem bi'tabak iskender'i midelerimize yolladı:))
tarifi bulmak için hiç zorlanmadık:Dgoogle amcaya ''ev yapımı iskender''diyorsunuz ilk sonuç olarak çıkan sevgili kayserimutfağı.blocu.com
a giriyorsunuz. bazen ilk sonuç olarak çıkmıyor ama olsun biz tarifi ordan aldık aynen lokantada yenilen iskender hiçbir fark yok:))
Malzemeler:
Biraz bayat pide
300 gr. et
4 sivri biber
2 domates
sosu için:
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
üzeri için:
1 corba kasigi tereyagi
300 gr. et
4 sivri biber
2 domates
sosu için:
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
üzeri için:
1 corba kasigi tereyagi
Yoğurt
Hazirlanis:
Öncelikle sos icin 1 kasik tereyagi eritilir salca ve tuz ilave edilir biraz su eklenir ve koyu bir sos elde edilir kenara alini. Servise 10 dakika kala kücük kücük dogranmis olan pideler firina verilir ve 200 derecede 10 dak. tutulur .
Buzlu olan et pastirma gibi incecik dogranir. Biraz siviyagda yüksek ateste (etler sulanmamasi icin) pisirilir (hemen pisiyor). Ayni tavanin icinde etler kenara alinir ve biber ve domatesler biraz sotelenir en son siz servisi hazirlarken 1 yemek kasigi tereyagi eritilir.
Servis tabagina önce pideler yerlestirilir üzerine salca dökülür sonra etler ve sebzeler yerlestirildikten sonra tabagin her yerine tereyagi gezdirilir. Istenirse yogurtla servis yapilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)