SEZON TRENDİ : GRİ MANTO / GREY COATS




Bir kaç haftadır dikme serüveni yaşadığım , dikmesi gibi fotoğraflaması da serüvenli olan gri mantoyu olumsuz hava koşulları ve teknik problemlere göğüs gererek yayınlıyorum efendim.

(Geç olsun güç olmasıngillerdenmisiniz siz de :)

Kısa bir iç döküşten sonra yazımın ana fikri ''Gri Manto''ma geçiş yapıyorum.Ay pardon o artık benim değilll kii !! 

Dikiş aşkı ile sipariş çalışanlarda genel hissiyat mıdır yoksa ben fazla mı içselleştiriyorum bilemiyorum.

Diktiğim ''yavrularımdan'' ayrılması çok koyuyor ya hu! Bir ananın evladını kaybetmesiasdfg ... tamam abartmıcam daha fazla :)) Diğer ayrıntılara geçelim :)





Bir kısmı makine bir kısmı telefonla çekildiği için en kısa zamanda bu mont ile ilgili yeni bir post hazırlayacağım inşallah . Sabırsızlanınca elimdekileri hemen kullanmak istedim .

Yavrumun sahibesi olup aynı zamanda da mankenliğini üstlenen sevgili ''SİLİNDİRELLA'' ya çok teşekkür ederim :) Galerisini gezmenizi tavsiye ederim.

Ve tabii ki daha önce de ''Volanlı Saks Mavisi Tunik''te de  fotoğrafçılığımı yapan daim dost ''Fotoğraf Ruhlu Kız'' a bol öpücükler..  :)





Model ayrıntılarına gelelim:


  • Kalıp olarak Burda / 02 /15/112B yi kullansam da değişiklik yaptığım için biraz uğraştırdı.O yüzden kesinlikle tavsiye etmiyorum kulpları iptal etmek iyi bir fikir değilmiş :D






Ben kullandığım kalıptan randıman alamadım diye size modeli gösterip bırakmayacağım tabii ki :) 

Sevgili ''TUBA GÜN '' ablacığımın mail yoluyla bana ulaştırdığı yukarıda teknik çizimini gördüğünüz kalıp hafif bir uyarlama ile tam da aradığım kalıpmış aslında.Lakin bu kalıp elime ben diktikten sonra geçti. Ama bi sonraki denemem mutlaka bu kalıp olacak. Eğer sizde kalıbı istiyorsanız tuba abla ile dm den iletişime geçip mail yoluyla edinebilirsiniz :) 

İnstagram sayfasının linki: ''tubagun''

  • Kumaş olarak kaşe kullandım.Her zamanki gibi bakırcı amca sağolsun dışarıdaki 1 metre kaşe fiyatından daha uyguna malzemeleri tamamladım.adres için yorum bırakabilirsiniz.
  • 42 bedene kadar 2.10 metre kumaş yeterlidir.
  • 1.50 metre gri polyester astarlı.
  • 1 adet çıt çıt kullandım.
  • 4 tanesi aksesuar 4 tanesi işlevli olmak üzere önde 8 tane 2 cm çapında düğme bastırdım.
  • Kollara da 3er 3er olmak üzere 6 tane küçük boy düğme bastırdım. (Konya da bulunanlar için saray çarşısında ''binbir çeşit''te bastırıyorum düğmelerimi.Hobi malzemeleri satan tuhafiye düğmeci tarzı yerlerde basıyorlar genel olarak.Siz yeterli kumaşı götürüyorsunuz sadece.)
  • Cepler yalancı cep efendim.Sadece görüntü amaçlı kullandım.Bir de meb modüllerinden Cep ölçüleri tablosu buldum ki bence çok faydalı.sizin için pdf formatından printscreen yapıp görseli ekledim.



  • Cep dikimi hakkında doğru teknik bilgiye yine aynı modülden ulaşabilirsiniz onun linkini de aşağıda verdim.Cep türleri hakkında güzel anlatımlar mevcut.


Bknz : ''Cep dikimi pdf ''

  • Astarlama(tulum çevirme ) işlemi içinse blog aleminin sevgili mimarı Laçin Tenel'in Youtube sayfasında yayınladığı videodan yararlandım.Faydalı video için teşekkür ederiz :) 

Malumunuz üzre burda dergisinin açıklama kısmını okuyunca daha çok ''açıklamama'' kısmı okumuş gibi hissediyoruz.O nasıl bir anlatış şeklidir nasıl bir çeviridir çözemedim şahsen.Orayı açıklama ile vakit kaybetmeyin ben yararlandığım tüm kaynakları veriyorum sizlere .

Herşey sizler için sevgili okur!
Bu hizmet bu millet kapitalist oyunlara gelmesin diye! 
Bu hizmet herkeşler dikiş dikebilsin diye!

Ay tamam mübalağa işleri benden sorulur da çok bişey istemiyorum yorum bırakın arada yazılarıma ama ama :)





Kalıp,malzeme vs sorunsalı da çözüldüğüne göre şimdi size müjdeyi veriyorum .Bu mont ile size bir sonraki yazımda erkek yaka yapımını ve vatka monteleme (çok havalı bi terim oldu bence çünkü ben uydurdum ) işlemini aşama aşama anlatacağım.

İnternet aleminde erkek yaka ile ilgili araştırmalarım sonucu hiç bir yerde ''tam'' bir anlatım bulamadım.Bende ilk defa bu yakayı denedim ve çok şükür güzel sonuçlandı.

Pek faideli çok görselli bol anlatımlı bir post hazırlığındayım inşallah sizlere..





Son fotoğraflara yaklaşırken şunu söylemeden geçemeyeceğim.Yürüyüş yolunu bir miktar işgal etmekle beraber her zamanki gibi çekim gören masum Meram halkının bakışlarına maruz kaldık.

Fotoğraf çekmek de kolay iş değil arkadaş . Bir blog uğruna ya Rab ne muallimler eziyet çekiyor :D






Son olarak facebookta ''MARİFETLİ MUALLİM BLOG'' sayfası oluşturdum.Beni daha kolay takip edebilin diye :)






Bir sonraki ''erkek yaka anlatımı'' postunda görüşmek üzere takipte kalınn :))


Yorumlar

  1. İyi ki blog yazmaya başlamışsınız; zevkle takip ediyorum vakit buldukça da okuyorum. :)) Yoğunluktan dikişi ve blogu ihmal ettiğim şu zamanlarda çok iyi geliyorsunuz! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim yorumlar daha çok iştaha getiriyor insanı her zaman beklerim hoşgeldiniz bloguma :)

      Sil
  2. Selammm, yine ben:))
    Kaban dikme etkinligi duzenledim. Bu ayin sonunda bitiyor. Acaba diyorum ( hani yardimda aldim ya blogundan yakayi yapmak icin) buradan bir fotografini alabilirmiyim etkinlige dahil etmek icin?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yine değil her zaman hoşgeldiniz :) evet tabii kii :) yayın bekleyen kabanım da var fotoğraflayabilirsem bende katılırım :)

      Sil
    2. Aaaa dahada super olur. Cok sevinirim katilirsaniz:)
      O halde katildiniz sayiyor ve yayininizi bekliyorum:)
      Sevgiler...

      Sil
    3. En kısa zamanda inşallah benden de sevgiler :))

      Sil
  3. Merhabalar,

    Eğer sizde kalıbı istiyorsanız tuba abla ile dm den iletişime geçip mail yoluyla edinebilirsiniz demişsiniz.Ben de kendisine ulaşmayı düşünüyorum ama eğer ulaşırsak Tuba hanım kalıbı pdf olarak mı iletir? Bu kısımda takıldım çünkü Burda kalıbı nasıl mail yoluyla atılır anlayamadım da :)

    Şimdiden cevabınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet burda nın Online kalıpları PDF formatında :) çok sayıda sayfa var çıktısını alıp işaretli yerlerden yapıştırıyorsunuz ben bant kullandım :) daha sonra Size uygun bedeni keserek kullanırsınız. Ben teşekkür ederim sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)

Popüler Yayınlar