BİR KÜRK MASALI :ANTİ KAPİTALİST MUALLİM / A FUR TALE : ANTI-CAPITALIST TEACHER

STAJ YAPIYO GİBİ ÇEK KANKA .


" KAMU SPOTLU FIKRAMSI MASAL "

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde soğuk bir memlekette muallim olmaya çalışan bir kız yaşarmış.Bu kız hem dikiş diker hem de  bunu insanlara öğretmekten pek zevk alırmış.Öğretmen olduğundanmış galiba.

Ucuz kumaşlar alıp pahalı görünümlü esvap dikermiş. Tabii olarak kapitalizme de karşıymış amma bir gün popüler kültüre ayak uydurarak benim de bir kürk yakam olsa demiş. Demiş  demiş de(tonlamalı okuyunuz) gidip de satın almamış elbette. Anti kapitalist muallim , devrin tüketim furyasına baş kaldırarak ; onu da dikerim evelallah demiş ve bu yola baş koymuş , başarmış. 

Dikmekle kalmamış konyalı büyük bir abimizin dediğini tatbik etmek istemiş : ilmin zekatı bildiğini paylaşmaktır .teknolojik nimetlerden de faydalanarak şemalar,kalıplar hazırlamış , amme hizmetinde bulunmuş.

Masal burda bitmiş mi ? bitmemiş elbette..




 Kürklü hayaller kuran bu muallim Akşehirli büyük bir abimizin sözünü hatırlamış bu sefer de : ye kürküm ye . 

Ve birden aklına bir fikir gelmiş . Bende bunu denemeliyim, insanlara bir ders vermeliyim demiş ve hemen havaya girmiş. Don yumaklı (bir şivede kötü ama en sevilen kıyafet )giyinerek bir yemeğe gitmiş. kimse onu sallamamış selam bile vermemiş.o da hemen eve koşup kendi diktiği kürk yakasını Ve marka eşarbını takıp gelmiş hemen kapıda karşılanmış hürmet görmüş. Yemeğe oturunca da çorbaya yakasını daldırmış,başlamış ye kürküm ye demeye. herkes şaşkın aman muallim hanımcığım naparsın gitti güzelim kürk demişler . Muallim durur mu yapıştırmış hemen asırlık lafı : itibarı gören kürkse yemeği hakeden de odur !


Bu masal da burda bitmiş okuyanların başına bissürü elma düşmüş onlar da israf etmemiş elmalı kurabiye yapıp çayın yanında yemişlerr..

Masalın konusu meşhur : " Kürk Yaka "

Notumsu kısım :Az biraz da çenemi masal yazmaya yorayım dediydim geçenlerde intagramda iki posta olarak yayınlamıştım bloga da bir masal bülteni açalım dedim devamı gelicektir ;)

--İngilizce başlık neyin nesi kimin fesi : Yabancı müsafirlerim de var amma bu masalı da çeviremem şimdi canım gerisi translate kalmış artık zaten bu yerel deyimleri de anlayamaz bana küfreder giderler heralde :D --

sevelim , sevilelim , masal okuyalım , çocuk kalalım ...

Yorumlar

Yorum Gönder

lütfen adsız yorum bırakmayınız.Yorumlarınızı cevaplamaktan büyük mutluluk duyuyorum teşekkürler sevgili misafir :)

Popüler Yayınlar